Kapalı kepçe kulak estetiğini değerlendiren ve bu yöntemin avantajlarını anlatan Dr. Ruşer Barış, bu müdahale sonrası hastaların ameliyat stresini yaşamadıklarını söyledi. Estetik sonrasında kulak dışında dikişlerin olmadığını anlatan Dr. Barış, “İşlem sonrasında hastalarımızın bant ve bandaj gibi şeyleri kullanmasına gerek kalmıyor. İşlem sonrasında hemen normal hayatlarına dönebiliyorlar. Bu yüzden kapalı işlem, çoğu uygun hastada; kamuoyunda kepçe kulak olarak bilinen, bizim ’Prominent ear’ dediğimiz deformitelerin yüzde 80-90’ında gerçekten çok etkili bir yöntem. Biz de genelde uygun olan hastalara bu yöntemi öneriyoruz. Bunun, diğer yöntemlere göre çok sayıda avantajları var” dedi.

“45 DAKİKADA KEPÇE KULAKLARDAN KURTULABİLİRSİNİZ”

Açık kulak estetiğinin hangi yaş grubuna daha uygun olduğunu da açıklayan Dr. Ruşer Barış, 6 ve 7 yaşlarında kulağın erişkin boyunun yüzde 90-95’ine ulaştığını söyledi. Kulağın erişkin boyuna ulaşmadan önce, genelde 6 yaşından küçüklere kepçe kulak estetiğini yapmadıklarını belirten Acıbadem Eskişehir Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Ruşer Barış, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“6 yaşından büyük tüm hastalar kepçe kulağı ameliyatı olmaya uygun hastalardır. Tabi küçük yaştaki hastalarımıza yaparken bunu genel anestezi adı altında yapmamız gerekiyor. Açık veya kapalı yöntemde bu durum fark etmiyor. Belirli bir yaşın üstünde kapalı yöntem, tamamen lokal anestezi ile yapılabilen bir yöntem. Hastamıza genel anestezinin oluşturduğu ek riskleri de yansıtmamış oluyoruz. Çocuklarda adaptasyon daha zor olduğu için hangi yöntemi kullanırsanız kullanın genel anestezi veriliyor. Ortalama 45 dakika ile 1 saat 15 dakika arasında süren bir ameliyat oluyor. Bazen tek kulakta bu deformite olunca süre yarı yarıya iniyor. İşlemin bir faydası da hastamıza bir ayna vererek kulağın ne kadar yatırılacağı konusunda görüşlerini alıyoruz. Genel anestezide bu mümkün olmuyor.”