Karın germe ameliyatı kadınlarda genellikle doğum sonrası ortaya çıkan karın derisinde gevşeme,çatlaklar ve sarkıklık, yağ fazlalığı gibi sorunları çözmek için yapılır. Ayrıca hem erkek hem de kadınlarda karın bölgesindeki aşırı kilo alıp verme ya da verememeye bağlı sarkmış, göbekli görünümden kurtulmak için yapılır. Amerika’da yapılmış son araştırmalara göre karın germe ameliyatı sonrası bel ağrısı ve idrar kaçırma şikayetlerinde çok ciddi düzelme görülmüştür. Bunun nedeni karın germe işlemiyle karından alınan fazla cilt ve yağın bel bölgesindeki aşırı yüklenmeyi azaltması ve karın kası gevşekliğinin yapılan germe işlemi ile düzeltilip idrar kaçırma şikayetini azaltmasıdır.

Karın germe ameliyatına mutlaka tüm karın bölgesine liposuction işlemi de dahil edilmelidir. Liposuction yapılmadan yapılan bir karın germe ameliyatı göbek üstünde kalan kalın bir cilt tabakasını aşağı çekme operasyonu olmaktadır ve hastaları yeterince mutlu etmemektedir. Klasik karın germe ameliyatında tüm karın dokusu alttaki dokulardan sıyrılıp kaburga altlarına kadar ayrılmaktadır. Bu kaldırma işlemi kaldırılan dokunun alttan gelen damarlarla ilişkisi keser. Bu nedenle ameliyat sonrası yara iyileşme problemleri, seroma denen cilt altında serum birikmesi sorunları yaşanabilmektedir. Lipoabdominoplasti de ise cilt dokusu karın zarından kaldırılmadığı için bu sorunlar çok daha az yaşanmaktadır ve iz daha kısa olmaktadır. Ayrıca klasik ameliyat sonrası görülen bel kıvrımında düzleşme, bu bölgeye liposuction yapılarak önlenmekte ve bel kıvrımı oluşturulmaktadır. Karın kasında doğum sonrası oluşmuş ya da karın kas zayıflığına bağlı gevşeme olması durumunda karında çok fazla yağ olmamasına rağmen göbekli görünüm ortaya çıkabilir. Karın kasındaki gevşeklik, karın içi organların dışarıya doğru genişlemesine neden olur. Karın germe ameliyatında, kaslardaki bu gevşeklik kaslar birbirine dikişlerle yaklaştırılarak giderilir ve düz bir karın oluşturulur. Ayrıca bu ameliyatta alınan yağlar meme, kalçalar ve yüz gibi vücutta yağ dolgusu gereken yerler için kullanılabilmektedir.

Karın germe operasyonu geçirecek hastalar sigara kullanıyorlarsa mutlaka ameliyattan en az 2 hafta önce bırakmaları gereklidir. Ameliyat sonrası dönemde de bu süre minimum 2 haftadır.

Ameliyat sırasında genelde 2 adet dren konur ve 1 veya 2 gün içinde çıkarılır. Ameliyat sonrası dönemde hastaların ilk gün yatarak istirahat etmeleri gereklidir. Yatak pozisyonu, karındaki gerginliği azaltmak için, baş ve bacak kısmı yukarıda olacak şekilde ayarlanır ve hastaların ilk hafta genelde böyle yatmaları istenir. 2.gün hastalarımız hemşire refakatinde ayağa kaldırılır ve ilk hafta boyunca eğilerek yürümeleri istenir. Ameliyat sonrasında karın korsesi sarılır ve yaklaşık 1 ay boyunca kullanılır. Hastalarımız ameliyat sonrası, minimum 2 gün yatıştan sonra taburcu edilirler ve 1 hafta içinde ev içinde normal yaşamlarına dönebilirler fakat çalışmaya başlamaları ağır işler olmamak üzere minimum 2 haftayı bulmaktadır. İlk 1,5 ay ağır egzersiz yasaktır ve bol yürüyüş önerilir. bu süreden sonra yavaş yavaş artırılarak egzersizlere başlanır. Ameliyat sonrasında taburcu olurken hastalarımıza yaklaşık 7 gün kullanacakları ilaçları reçete edilir.