Yaşlanma belirtileri yok etmek, vücutta özellikle yüzde hacim eksikliklerini gidermek ve şekillendirmek için ameliyat gerektirmeden yapılan işlemler arasında en çok kullanılan ve anında etki gösteren işlemlerden biridir.

Kimlere yapılır?

Dudak büyütme
Elmacık kemikleri bölgesine hacim kazandırma
Burun yanak oluğunda çökmenin giderilmesi
Çene bölgesini şekillendirme
Yüzdeki çizgileri giderme
Burun şekillendirme
Gözaltı çökmelerini ve morluklarını giderme amacıyla en çok kullanılsa da vücutta hacim kazandırılmak istenen her bölgeye uygulanabilir.

Dolgu uygulaması kalıcı mıdır?

Şu an da en çok kullandığımız dolgu maddesi kolajenin yapı taşı olan ve vücutta doğal olarak bulunan hyaluronik asittir. Uygulanan bölgeye göre kalıcılığı değişmektedir. Örneğin dudakta 6-12 ay, yüz bölgesinde 9-18 ay kalmaktadır. Doğal bir madde olduğundan bu sürenin sonunda vücut bu maddeleri eritmektedir.

Kalıcı dolgu var mıdır?

Kalıcı dolgu maddeleri vardır fakat bunlar güvenli değildir. Alerji, granülom, enfeksiyon, kanser oluşturma gibi çok sayıda yan etkileri vardır. Vücutta güvenli olan ve kalıcılığı olan tek dolgu maddesi kendi yağ dokunuzdan hazırlanan yağ enjeksiyonlarıdır. Yağ enjeksiyonları sonrası %30-50 arası kayıp olmaktadır. Yağ greftlerine prp ve kök hücre eklenmesi kalıcılığı arttırmakta ve cilt gençleşmesi sağlamaktadır.

Dolgu nasıl yapılır?

İşlem öncesi, uygulama yapılacak bölgeye lokal anestezik krem sürüldükten sonra ince iğnelerle cilt içine ya da altına enjekte edilirler.

Dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Piyasa da çok sayıda dolgu maddesi bulunmaktadır. Ayrıca bölgeye göre dolgu maddesinin inceliği, yoğunluğu ve partikül çapları değişmektedir. Hastalarımızın dolgu yaptırırken mutlaka kullanılan dolgu maddesinin markasını ve içeriğini öğrenmelerini önermekteyim. Ayrıca uzman tarafından uygulanmayan dolgu enjeksiyonları sonrası şişlikler, asimetriler, granülomlar, enfeksiyonlar gibi çok sayıda kalıcı yan etki ortaya çıkmakta ve ciddi tedavi gerektirmektedir. Belirtilmesi gereken diğer bir nokta; vücutta silikon gibi maddeler sadece koruyucu bir kılıf içindeyken kullanılmalıdır, aksi halde sıvı silikon gibi maddeler felaketlere yol açmaktadır.