RİNOPLASTİ

Tüm estetik işlemler arasında en çok ustalık gerektiren en zorlayıcı ameliyatlardan biridir. Burnun 3 boyutlu yapısı, bu yapıyı oluşturan elemanların kendine özgü özellikleri ve bunların bir bütün olarak harmoni oluşturacak şekilde bir araya getirilme gerekliliği ameliyatın ne kadar özellikli olduğunu bize birazcık anlatabilir. Ayrıca bu ameliyatla burnun solunum işlevleri de estetik güzellikle birleştirilmesi gereklidir. Güzel ama doğru düzgün nefes almayan bir burun hiçte memnun edici değildir. Bunun tam terside geçerlidir.

Kimler Rinoplasti yaptırabilir?

 

– Burnunun tamamı veya bir kısmının şeklinden memnun olmayanlar

– Burunda şekil bozukluğu ile birlikte nefes alma sorunu da olanlar

– Daha önce ameliyat olmasına rağmen burun şeklinden memnun olmayan hastalar

Ameliyat olmak için uygun mevsim hangisidir?

Rinoplasti ameliyatı için mevsim sınırlaması yoktur.

Açık ameliyat mı?, kapalı ameliyat mı?

Burun ucu ve kanatlarında ciddi değişiklik yapılması gereken hastalarda açık ameliyat gereklidir. Bunun dışındaki hastalar tercihlerine göre kapalı ameliyatta olabilirler.

Ameliyattan sonra çok ağrı, şişlik ve morluk olur mu?

Rinoplasti sonrası basit ağrı kesicilerle giderilebilecek şekilde bir ağrı oluşması beklenir. Ameliyat bitmeden verdiğimiz ağrı kesicilerle biz bu ağrıyı en aza indiririz. Ameliyat sonrası morarma görülmesi pek beklenmez ama bir miktar şişlik olacaktır. Ameliyat sonrası 24-48 saat aralıklı buz tatbiki şişlik ve morlukların oluşmasını ciddi oranda azaltmaktadır. Uygun şekilde buz tatbi ki uygulamayan hastalarda oluşmuş olan morluklar 7-12 gün içinde kaybolacaktır. Şişliklerin %80 ni 15-20 gün içinde iner geri kalan şişlik 6 ay içinde kademeli olarak geçecek ve burnunuzun tam şeklini alması yaklaşık 1 yılı bulacaktır.

Ameliyat sonrası burnumda tampon olacak mı?

Ameliyatta eğer nefes alamama şikayetleriyle ilgili bir müdahalede yapılmışsa,  burun içinde nefes almayı engellemeyecek silikon tamponlar olacaktır. Ayrıca burun  bantlanacak ve üzerinde silikon koruyucu atel olacaktır.

Bunlar ameliyattan 5-7 gün sonra çıkarılır.

Ameliyattan sonra burnum istediğim gibi olmazsa?

Ameliyat sonrasında burunun son şeklini alması 6 ay -1 seneyi bulmaktadır. Bu süre içerisinde ödem giderek azalır ve burun normal doku esnekliğine ulaşır. Erken dönemde burun dış hatlarında dolgunluk yaratan ödem, burun içerisinde de solunumu bir miktar bozabilir.

1 sene dolduktan sonra bazen kıkırdak büyümesi veya erimesine bağlı küçük çıkıntılar olabilmekte, . kıkırdak hafızasına bağlı burunda bazen eğrilme görülebilmektedir. Bunlar rahatsızlık yaratıyorsa ufak dolgu uygulamaları ile basitçe giderilebilir veya ikinci bir müdahale gerektirebilirler.

Ameliyat sonrası burun ucunda düşme olur mu?

Burun ucunda düşme,  genellikle burun ucuna konulan kıkırdak greftlerinin desteksiz bırakılmasına bağlı ortaya çıkmaktadır. Biz bu teknik yerine,kıkırdak greftini  rahatça hareket etmesini engellemeyecek şekilde ama destekli koyduğumuzdan burun ucunda düşme olmamaktadır.

Ameliyat öncesinde ameliyattan sonra olacak burun şeklimi görebilir miyim?

Ameliyat öncesi muayenede, çeşitli açılardan burun fotoğraflarınız çekilir. Sonrasında nasıl bir burun istediğiniz bizim hazırladığımız sonrası fotoğrafları üzerinde tartışılarak karar verilir. Aynı zamanda yaptığımız burun ameliyatlarının öncesi ve sonrası fotoğrafları gösterilmektedir.